You've knocked at the right door!

You've knocked at the right door!

Blog

Optimizacija za tražilice (SEO)

seo-optimizacija

 

SEO je kratica engleskog pojma ‘Search engine optimization’ i odnosi se na pripremu web stranice kako bi Vas korisnici lakše pronašli. 

Najveći broj korisnika koji ciljano traže neki pojam na Internetu, upisuju ga u tražilicu (Google, Bing,..). Na osnovu traženog pojma, tražilica će prikazati rezultate pretrage rangirane po stranicama koje najviše zadovoljavaju upit korisnika.
Stranice čiji su faktori optimizacije zadovoljeni i kvalitetno pripremljeni (sadržaj, opis fotografija, poveznice, naslovi, prikaz na mobilnim uređajima,…) pojavit će se na višim pozicijama pretrage odmah nakon oglasnog dijela.

TRAŽILICE I SEO

Samim time neoptimizirane ili loše optimizirane stranice ‘nestat’ će u bespuću Interneta tj. pojavljivati će se na npr. 4,5,6,.. stranici Google tražilice.
Svjesni ste da je upitno čemu služi web stranica koju nitko ne pronalazi na Internetu? 🙁
Odlično napravljen posao SEO optimizacije je kada Vas budući klijenti pronađu na Internetu upisujući npr. Vašu djelatnost, uslugu ili proizvod koji nudite.
Tada cijela priča oko web stranice ima smisla jer niste više postavili putokaz na ulazna vrata Vaše tvrtke već po cijelom svijetu.
istaknute-pozicije-pretrage-SEO

SEO i web stranice

Optimizirana stranica je uočljiva, dobro posjećena, s odličnim omjerom posjete i realizacije kontakta/kupnje što je posebno korisno kod webshopova čime buduće klijente usmjeravate na kupnju Vašeg proizvoda ili usluge.
Prilikom pripreme web stranice za optimizaciju koriste se i alati za praćenje statistike posjeta, demografije korisnika, dobi, spolu, jeziku što je temelj za marketinške aktivnosti Vaše web stranice o čemu više možete pročitati na našim stranicama o digitalnom marketingu.

ALGORITMI PRETRAGE

Google konstantno mijenja i unaprijeđuje algoritme pretrage i rangiranja stranica kao i pravila za optimizaciju koja su često sklona izmjeni jer je cilj da korisnik dobije što kvalitetniji odgovor na svoj upit pretrage. Samim time starija pravila o ključnim riječima kao osnovi za optimizaciju nisu dovoljna.